Van boer naar bakker

Naast de verkoop van kwaliteitsvolle ambachtsproducten verkoopt bakkerij Mortier ook heel wat neven producten, die ze zelf niet maken, maar een perfecte aanvulling vormen voor de huidige ontbijtboetiek.

Het lijkt hen dan ook alleen maar logisch dat ook deze producten voldoen aan dezelfde voorwaarden voor hun eigen producten: ambachtelijk, lokaal en zo natuurlijk mogelijk.

Zo maakt je bakker bijvoorbeeld al jaren pudding met verse koemelk die ze zelf gaan halen bij boer Luc in Brecht. Sinds de uitbreiding van hun assortiment hebben ze 2 nieuwe, rechtstreekste, samenwerkingen opgestart.

Bio-eitjes van blije kippen

De eitjes die worden verkocht bij bakkerij Mortier zijn, sinds kort, van de bio-zelfpluk boerderij: de Paardebloemhoeve te Malle. Boer Sandro en Boerin Paulien zijn 2 jonge mensen die de drive en ballen hadden om hun prachtige visie omtrent landbouw te vertalen naar de realiteit.

Mooie projecten van jonge mensen met een droom en visie kunnen wij alleen maar steunen, en de smaak van de eitjes vertellen de rest!

wil je graag meer weten over deze fijne boerderij en deze jonge mensen hun verfrissende kijk op landbouw? Bezoek dan zeker eens hun de facebookpagina of website.

 

Nog échte yoghurt uit Kontich

Bij de Eikenhoeve stapte generatie nummer 4 achter het stuur. Ze willen niet enkel een melkveebedrijf verder zetten maar hebben ervoor gekozen de activiteiten uit te breiden naar het maken vaan yoghurt. 

Het is net zoals ons een familie bedrijf waar de verschillende generaties door elkaar lopen, er primair aandacht wordt geschonken aan kwaliteit en vanuit het hart op een maatschappelijk verantwoorde manier te ondernemen.

Yoghurt is delicaat en heeft bij vele mensen een ongewenste reactie op de darmen of maag. Deze yoghurt is zo natuurlijk, recht van de koe in het potje, dat dit probleem voor velen reeds van de baan is .Al deze factoren zorgde ervoor dat bakkerij deze Yoghurt verkoos boven welke andere fabriek geproduceerde-budget-mogelijkheden.

Wil je graag eens een kijkje nemen achter de schermen of het geweldige verhaal over deze boerderij uitspitten? Klik dan even hier!